0

No products in the cart.

Studio Tosca Lindeboom

Good design is obvious. Great design is transparent.

about Tosca Lindeboom

Wat wilt u uitstralen met uw bedrijf, uw boek, website of andere digitale uitingen?

Als vormgever van uw huisstijl, prints of (digitale) publicaties, ontwerp ik in een persoonlijke en herkenbare stijl. In mijn werkwijze combineer ik nieuwsgierigheid met vakkennis en lef. Het is goed als u kunt laten zien wie u bent, waar u voor staat en waarom. Een onderscheidende en aansprekende vormgeving zijn daarbij essentieel.

Mijn werkwijze is betrokken, verrassend en resultaatgericht. Bijzondere papiersoorten en speciale manieren van binden, kleur, lay-out, typografie en beeldkeuze, als ook diverse printmogelijkheden en digitale toepassingen dragen bij aan de kwaliteit van mijn ontwerpen.

 Ik werk binnen een netwerk van fotografen, lithografen, illustrators, tekstschrijvers en vormgevers en kan zo ook grotere producties of opdrachten aannemen. Opdrachtgevers zijn particulieren, middelgrote bedrijven, gemeentes, kunstinstellingen en uitgeverijen.

Sinds 2023 lid van BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers).

Als Nieuw- Zeelandse ben ik mijn eigen weg gegaan en verhuisde op mijn 21ste voor mijn studie Kunstgeschiedenis naar Nederland. Ik besloot al snel dat Amsterdam mijn nieuwe thuis was. Na mijn studie en 12 jaar werkervaring in de grafische branche, heb ik bewust gekozen om als zelfstandige ontwerper verder te gaan.

Mijn bevlogenheid zit hem echt in het ontwerpen. Of dat nu de huisstijl is van een restaurant of een ontwerp van een kunstcatalogus voor een gerenommeerd museum. Of het nu een kortlopende opdracht is, of een jarenlange samenwerking betreft, ik wil 100% achter de producten staan die ik maak.

Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen van boeken. Ondanks alle fantastische digitale toepassingen, is het ambacht van het boekontwerp gelukkig nog in leven. Het plezier dat ik zelf beleef bij het aanvoelen van kwaliteitspapier; de geur en het gewicht van een verzorgd boek in de hand, wil ik met mijn ontwerpen graag overbrengen.